Türkiye’nin bağımsız Turizm Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesinin tüm bölümleri akredite edilerek bölümlerin hem ulusal hem de uluslararası kalite standartlarına ulaştığı bildirildi.
Mardin Artuklu Üniversitesi(MAÜ), Türkiye’de Turizm Fakültesi bulunduran üniversiteler arasında tüm bölümleri akredite olmuş sayılı üniversiteler arasında yer alarak, bölgenin turizm öncüsü olma yolundaki hedeflerini bir bir gerçekleştirmeye devam ediyor.
Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi, eğitimde kalite standartları ve uluslararası tanınırlık açısından önemli bir başarı elde etti. Fakültenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü TURAK tarafından akredite edildi. Bu gelişmeyle birlikte fakülte, Türkiye’de tüm bölümleri akredite olan az sayıda turizm fakültelerinden biri haline geldi.
Yakın zamanda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Türkiye’deki 7 “Pilot Turizm Fakülteleri’nden biri olarak seçilmesi, MAÜ’nün turizm eğitimindeki liderliğini bir kez daha tescilledi.
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, fakültenin elde ettiği bu önemli başarıyı şu sözlerle değerlendirdi:
“TURAK tarafından sağlanan akreditasyon, bölümlerimizin hem ulusal hem de uluslararası kalite standartlarını karşıladığını göstermektedir. Turizm Fakültemizin tüm bölümlerinin TURAK akreditasyonu alması, üniversitemizin eğitimde kaliteyi ve sürdürülebilir gelişmeyi esas alan vizyonunun bir sonucudur. Mardin, binlerce yıllık tarihi, kültürel zenginlikleri ve gastronomisiyle dünya çapında bir marka şehir konumunda. Bizler de üniversite olarak bu değerleri akademik başarılarımızla destekliyor, yerel kültürümüzü ve potansiyelimizi küresel bir düzleme taşımak için çalışıyoruz. Fakültemizin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanan protokol kapsamında Pilot Turizm Fakülteleri arasında yer alması ise bu çabalarımızın ne denli doğru bir yönde ilerlediğini göstermektedir.”
Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin, akreditasyon ve pilot fakülte statüsüne ulaşan bu başarısıyla, yalnızca öğrencilerine uluslararası standartlarda bir eğitim sunmakla kalmadığını, aynı zamanda sektöre öncülük eden projeler geliştirdiğini ifade eden Özcoşar, Fakültenin, gastronomiden kültür turizmine, seyahat yönetiminden rehberlik hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede eğitim vererek hem yerel hem de uluslararası turizm sektörüne değer katmayı sürdürdüğünü belirtti.
Ayrıca, Mardin’in eşsiz tarihi ve kültürel dokusunun bilimsel yöntemlerle dünyaya tanıtılmasında önemli bir rol üstlenen MAÜ Turizm Fakültesinin, bu başarısını daha ileri taşıma hedefiyle çalışmalarına hız kesmeden devam edeceği bildirildi.